Za sve ljubitelje slatkog: Napravite domaće hurmašice
Foto: Youtube/Printscreen

Sastojci za pripremu kolača:

  • 3 jaja
  • 3 male šoljice šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 3 male šoljice ulja
  • 12 malih šoljica finog glatkog brašna
  • 1 prašak za pecivo

Sastojci za pripremu šećernog sirupa:

  • 9 malih šoljica šećera
  • 8 malih šoljica vode
  • 1 vanilin šećer
  • limun po ukusu

Priprema:

Jaja umutite ručno pjenjačom, dodajte šećer, vanilin šećer, ulje, brašno pomiješati s praškom za pecivo i postepeno dodavati u smesu. Ako je tijesto ljepljivo dodati još malo brašna. Formirati hurmašice, poredati u podmazanu tepsiju, i peći na 190 stepeni oko 20 minuta. Sve dok lepo ne porumene.

Na drugoj strani umešajte običan i vanilin šećer i vodu skuvajte, pa dodajte sok od limuna. Hladnim šećernim prelivom, prelijte tople hurmašice. Ukrasite po želji, predlažemo orase.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading