Zdravo i ukusno: Evo kako da sami napravite pečeni kesten
Odličan ukus prate podjednako dobra svojstva koja su se pokazala kao veoma korisna za zdravlje. Od ostalih orašastih plodova razlikuje se nižim nivoom masti, i jedini sadrži vitamin C.
Sadrže vitamine A i C, ali i B grupe, ali i važne minerale poput kalijuma i fosfora, i u manjim količinama kalcijum, magnezijum, sumpor, hlor, gvožđe, bakar i mangan. Budući da je kesten bogat kalijumom, a ne sadrži baš mnogo natrijuma, preporučuje se u dijeti bolesnika sa bubrežnim i krvnim oboljenjima.
Sastojci za pripremu pečenog kestena:
- pola kilograma kestena
- malo soli
- voda
Priprema:
Uključiti rernu da se greje na 220 stepeni i to samo gornji grejač. Rešetku podići što više. Svaki kesten zarezati reckavim nožem po sredini. Preliti hladnom vodom, malo posoliti i staviti na ringlu, samo da proključa.
Čim proključa, skloniti sa ringle, odliti i baciti vodu, a kestenje preručiti u tepsiju, da bude u jednom sloju. Staviti ih u rernu, i peći oko 25 minuta na 220 stepeni.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)