VELIKA, BOGATA, KREMASTA Savršena klasična torta, lepša od bilo koje čokolade
Potrebno za kore:
3 x 5 belanca
3 x 10 kašika šećera u prahu
3 x 5 kašika mlevenih oraha
3 x 2 kašika brašna
Za krem:
1 litar mleka
15 žumanaca
10 kašika šećera
9 kašika brašna
250 gr šećera u prahu
250 gr margarina/maslaca
150 gr mlevenih oraha
malo mleka da se popare orasi
200 gr čokolade
Za šlag:
3 kesice šlag krema od vanile
200 ml mleka ili kisele vode za šlag krem
Priprema:
Kore:
Napraviti 3 kore od po 5 belanaca, 10 kašika šećera u prahu, 5 kašika oraha i 2 kašike brašna.
Brašno i orahe pomešati i lagano varjačom umešati u umućene belance.
Peći na 180 °C oko 25 minuta svaku koru.
Kad su kore pečene, pokriti ih krpom dok spremate krem.
Krem:
7 žumanaca pomešati sa 10 kašika šećera i 9 kašika brašna i skuvati krem u 1 litar mleka.
Umutiti 8 žumanaca sa 250 g šećera u prahu. Posebno umutiti 250 g margarina, pa izmešati sa umućenim žumancima i sve izjednačiti sa ohlađenim kremom.
Izdvojiti 1/3 fila i dodati 150 g oraha poparenih mlekom (potrebno je malo mleka da bude kašasto).
U preostale 2/3 fila dodati 200 g otopljene čokolade na skroz slaboj vatri.
Šlag:
Umutiti 3 šlag krema od vanile sa mlekom ili kiselom vodom.
Slagati tortu ovim redom: kora, šlag, crni fil, kora, šlag, beli fil, kora, šlag, crni fil.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)