Namaz koji ćete obožavati: Napravite paštetu od tunjevine
Foto: Youtube/Printscreen

Sastojke pomešate i štapnim mikserom ili u blenderu usitnite i namaz je gotov. Paštetu od tunjevine jedite odmah, a čuvajte je u frižideru. Kada je sledeći put budete vadili iz frižidera ostavite je par minuta na sobnoj temperaturi jer se stegne. 

Sastojci:

  •  160 g tunjevine (ako koristite tunjevinu u ulju iscedite je),
  • so,
  • biber,
  • kapar (6 komada),
  • 1 kašičica vorčester sosa,
  • 1 kašičica senfa, malo limunovog soka,
  • 2-3 kašike maslinovog ulja,
  • 70 g maslaca (sobne temperature),
  • beli luk
  • origano (po želji).

Priprema: U manjoj činiji promešajte kapar, senf, vorčester sos, limunov sok, so i biber. U teglicu ili dublju, usku posudu stavite tunjevinu, maslac, maslinovo ulje, sos od senfa. Po želji dodajte beli luk i origano. Štapnim mikserom ili u blenderu sjedinite sastojke, dok ne dobijete kremasti namaz - paštetu. Dok budete miksali sastojke, povremeno spustite viljuskom ili nožem ostatke sastojaka sa vrha posude, kako bi se svi sastojci pretvorili u paštetu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading