Prste da poližeš: Karamelizovani bataci iz rerne

alo.rs/krstarica/Lj.Č. | Žena 10.11.2021 13:30

Piletina je jedno od omiljenih jela u mnogim domaćinstvima, a batak i karabatak uz ovaj sočni preliv i karabatak, obožavaće svi, a možete ga koristiti i pri pripremi krilaca ili svinjskih rebara

Foto: Shutterstock

Kad jednom probate ovaj sos, verujemo da ćete ga rado praviti jer je za njegovu pripremu biti potrebno oko 5 minuta, ne računajući vreme pečenja i samo nekoliko jednostavnih sastojaka.

Potrebni sastojci:

  • kilogram bataka i karabataka
  • 1 i 2/3 kašičice ulja
  • 1 i 2/3 šolje soja sosa
  • 1 i 2/3 kašičice kečapa
  • 3/4 šolje meda
  • 2-3 čena sitno iseckanog belog luka
  • so, biber

Priprema:

1. Zagrejte rernu na 180 stepeni.

2. Stavite meso u pleh, pa u posudi pomešajte ulje, soja sos, kečap, med, beli luk, so i biber. Dobijenom smesom prelijte piletinu.

3. Pecite u rerni oko sat vremena.

Expand player
Pogledajte više