Recept za vegansku picu: Tanka kora i pregršt ukusa će doneti neverovatno zadovoljstvo
Sastojci za testo:
- 1/2 jedne kore za picu
- 1/2 šolje crvene, zelene i narandžaste paprike, isceskane na tračice
- 1/3 šolje iseckanog crvenog luka
- 1 šolja iseckanih šampinjona
- 1/2 kašičice osušenog ili svežeg bosiljka, origana i belog luka u prahu
- 1/4 kašičice morske soli
Sos:
- 1 konzerva organskog paradajz pirea
- 1/2 kašičice osušenog ili svežeg bosiljka, origana, belog luka u prahu, granuliranog šećera
- 1/4 kašičice morske soli (po ukusu)
Za toping:
- 1/2 šolje veganskog parmezana
- Pahuljice crvene paprike i sušeni origano
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 stepeni C i postavite rešetku na sredinu pećnice. Stavite veliki tiganj na srednju temperaturu. Kada se zagreje, dodajte 1 kašiku maslinovog ulja, luk i papriku. Začinite solju, začinskim biljem i promešajte. Kuvajte dok ne omekša, dodajući pečurke u poslednjih nekoliko minuta. Osatvite po strani. Pripremite sos dodavanjem paradajz sosa u činiju za mešanje i dodavanjem začina i soli po ukusu. Po potrebi prilagodite začine. Ostavite po strani.
Napomena: Ako koristite paradajz pastu, dodajte vodu da se razređuje dok se ne postigne željena konzistencija. Pripremite veganski parmezan ako to već niste učinili tako što ćete u kuhinjskoj mašini usitniti sirove indijske orahe, morsku so, nutritivni kvasac i beli luk u prahu, dok se ne dobije fin obrok. Prebacite u teglu i ostavite u frižideru da ostane svež. Razvaljajte testo na pobrašnjenu površinu i prebacite na okrugli pleh obložen pek papirom.
Ubacite picu sa pek papirom direktno u rernu. Prelijte željenom količinom paradajz sosa, malo parmezana i stavite dinstano povrće. Pomoću lima za pečenje nežno gurnite picu sa pek papirom direktno na rešetku za pećnicu. Pecite 17-20 minuta ili dok ne postane hrskavo i zlatno braon. Poslužite sa preostalim parmezanom, sušenim origanom i pahuljicama crvene paprike.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)