KROMPIR SA KAJMAKOM: Odlična kombinacija veoma kvalitetnih sastojaka, prava harmonija ukusa!
Skoro svi volimo krompir, još ako mu dodate kajmak, ukus će biti fantastičan
Sastojci:
šest krompira
300 g pilećeg belog mesa
200 g kajmaka
šolja kuvanog graška šolja
iseckane kuvane šargarepe
100 g slanine so,
biber
maslinovo ulje
Priprema:
Operite krompir i skuvajte ga sa korom. Piletinu izgrilujte, pa isecite na trake. U činiji pomešajte skuvano povrće i piletinu, zatim posolite i pobiberite.
Skuvani krompir presecite na četiri dela i unutra stavite po kašiku smese od mesa i povrća, pa preko ravnomerno rasporedite kajmak. Preko kajmaka stavite proprženu slaninu.
Poprskajte maslinovim uljem i pecite oko deset minuta na 200 stepeni. Služite toplo uz sezonsku salatu.