UKUSAN I BRZ RUČAK Francuski krompir sa jajima, kultno jelo iz 80-ih, vraća se na velika vrata
Foto: Youtube/Printscreen

Potrebno je:

krompir (1 kilogram)

200 grama kačkavalja
so
biber
5 jaja
2 dl kisele pavlake
malo prezli
ulje

Priprema:

Krompir oprati i neoljušten naliti vodom da ogrezne, posoliti i staviti da se kuva. Kada je krompir kuvan ocediti ga, ostaviti kratko poklopljen, a zatim oljuštiti i iseći na kolutove.

Jaja takođe obariti, da budu tvrdo kuvana, oljuštiti i iseći na kolutove.

Vatrostalnu posudu za pečenje namazati uljem ili margarinom, posuti prezlom, pa u nju ređati red krompira, red barenih jaja, krompir, nastrugani kačkavalj, i tako dok se sve ne utroši. Svaki red preliti sa malo ulja ili rastopljenog margarina, posoliti i pobiberiti. Završiti struganim kačkavaljem. Krompir preliti pavlakom i staviti u pećnicu zagrejanu na 180 stepeni. Peći oko 20 minuta.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading