Ručak koji ćete obožavati: Pileći rižoto sa pečurkama

Ljubica Čurović | Žena 14.11.2021 13:30

Morate da probate

Foto: Shutterstock

Potrebno je:

  • 300 pilećeg belog mesa
  • 1 šargarepa
  • 200 pečuraka
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 2 šolje pirinča.
  • 1 kašika masti
  • začini po želji

Priprema:

Piletinu skuvajte pa je iseckajte na male komade. Vodu od kuvane piletine sačuvajte. Na tiganju propržite sitno seckan crni luk i malo rendane šargarepe, a zatim i pečurke. Dodajte pirinač i kada krene da se lepi za tiganj, dodajte vodu od kuvane piletine. Kada se rižoto skrčka dodajte seckanu piletinu i začine. Dodajte malo svežeg peršuna. Uživajte!

Expand player
Pogledajte više