Ručak za sve: Paprike punjene pasuljem i kinoom
Nešto drugačije
Potrebno je:
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena beli luka
- 1 šargarepa
- 1 paradajz
- 1 konzerva pasulja u paradajz sosu
- 1/2 šolje (od 200 ml) kinoa
- maslinovo ulje
- po ukusu so
- biber
- peršun
- 5 paprika (babura)
Na maslinovom ulju dinstati iseckan crni i beli luk, dodati seckanu šargarepu i posle 10 minuta oljušten i iseckan paradajz i pasulj sa sve sosom iz konzerve, dinstati još 5 minuta.
Kinou dobro oprati, dodati povrću i doliti oko 100 ml vode i pustiti da krčka 10-15 minuta. Na kraju začiniti po ukusu.
Paprike izdubiti, puniti nadevom, pa poređati u vatrostalnu posudu. Sipati malo vode na dno posude i ubaciti na pečenje na 200°C 30 minuta.