Ručak za sve: Paprike punjene pasuljem i kinoom
Foto: Youtube/Printscreen

Potrebno je:

  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena beli luka
  • 1 šargarepa
  • 1 paradajz
  • 1 konzerva pasulja u paradajz sosu
  • 1/2 šolje (od 200 ml) kinoa
  • maslinovo ulje
  • po ukusu so
  • biber
  • peršun
  • 5 paprika (babura)

Na maslinovom ulju dinstati iseckan crni i beli luk, dodati seckanu šargarepu i posle 10 minuta oljušten i iseckan paradajz i pasulj sa sve sosom iz konzerve, dinstati još 5 minuta.

Kinou dobro oprati, dodati povrću i doliti oko 100 ml vode i pustiti da krčka 10-15 minuta. Na kraju začiniti po ukusu.

Paprike izdubiti, puniti nadevom, pa poređati u vatrostalnu posudu. Sipati malo vode na dno posude i ubaciti na pečenje na 200°C 30 minuta.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading