Brzo i lako: Prilog od tikvica
Foto: Shutterstock

Potrebno je:

  • 500-600 g mladih tikvica
  • 2 kašike ulja
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica aleve paprike
  • 1 kašičica belog Luka u prahu
  • 1 kašičica bibera
  • 1-2 kašike seckanog peršuna
  • 30 g izrendanog kačkavalja
  • 1 čaša kisele pavlake
  • 1 čen usitnjenog belog luka

Priprema

Oprati tikvice, odseći im krajeve pa ih prepolovite. Polutke opet prepolovite i svaki deo iseći na 3-4 štapića.

Sipati u činiju, politi uljem, izmešati, posuti začine i izmešati.

Poređati štapiće na žicu postavljena na pleh koji je obložen peki papirom.

Peći u rerni na 220'C 20-25 minuta da porumeni. Pečene posuti sa sirom mada nije obavezno.

Pri služenju prekriti ili umakati u blago razmućenu, viljuškom, kiselu pavlaku u koju se doda beli luk usitnjen.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading