Potrebno je:
- 500-600 g mladih tikvica
- 2 kašike ulja
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica aleve paprike
- 1 kašičica belog Luka u prahu
- 1 kašičica bibera
- 1-2 kašike seckanog peršuna
- 30 g izrendanog kačkavalja
- 1 čaša kisele pavlake
- 1 čen usitnjenog belog luka
Priprema
Oprati tikvice, odseći im krajeve pa ih prepolovite. Polutke opet prepolovite i svaki deo iseći na 3-4 štapića.
Sipati u činiju, politi uljem, izmešati, posuti začine i izmešati.
Poređati štapiće na žicu postavljena na pleh koji je obložen peki papirom.
Peći u rerni na 220'C 20-25 minuta da porumeni. Pečene posuti sa sirom mada nije obavezno.
Pri služenju prekriti ili umakati u blago razmućenu, viljuškom, kiselu pavlaku u koju se doda beli luk usitnjen.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)