JAČA IMUNITET - NEOBIČNA, OKREPLJUJUĆA ČORBA Fenomenalno ukusno varivo od sira i omiljenog alkoholnog pića
Neverovatno kremasta čorba od piva i sira je odlična za večeru, ali i ručak
Omiljeni alkohol većine Srba je pivo, a sada ga možete koristiti i u čorbi. . Umesto u tanjiru, izdubite lepinju, sipajte čorbu i tako je služite. Takođe, možete da je dekorišete hrskavom slaninom. Ovakvu čorbu sigurno do sada niste probali, a verujemo da će vam se dopasti.
Sastojci:
1 crni luk
3 velike šargarepe
2 stabljike celera
6 kašika slanog putera
1/2 šolje brašna
480 ml piva
2 šolje pilećeg bujona
1 šolja pavlake za kuvanje
230 g čedar žutog sira
2,5 šolje tvrdog sira po želji
2 kašičice vorčester sosa
1 kašičica senfa u prahu
so, biber, začinska paprika, beli luk u prahu
Priprema:
Iseckajte luk, celer i šargarepu. Stavite u veću šerpu i prodinstajte dok povrće ne omekša. Pospite brašno, pa mešajte dok ne počne da se zgušnjava. Sipajte pivo, bujon, pavlaku i lagano kuvajte. Povremeno promešajte i ostavite tako oko 5 minuta. Dodajte sireve, jedan izrendajte, a drugi iseckajte, pa sipajte vorčester sos, mleveni senf i začine. Mešajte dok se sir potpuno ne ohladi. Ukrasite proprežnom slaninom i vlašcem, ako želite.
Dodatni savet: Supu čuvajte hermetički zatvorenu u frižideru do 3 dana. Malo će se zgusnuti. Podgrevajte u šerpi i dodajte malo pilećeg bujona.