IDEALNO GLAVNO JELO Pečena piletina sa pečurkama, svaki zalogaj približiće vas tajnama čarobog ukusa
Za ručak ili večeru za 4-6 osoba
SASTOJCI
6 polovina pilećih grudi bez kostiju i kožice
1/4 kašičice aleve paprike
250 gr pečuraka isečenih na listove
1 kašika putera
1/2 šolje bistre pileće supe
1 usitnjen čen belog luka
3 iseckana zelena, mlada crna luka
1/2 kašičice soli
biber po ukusu
1 šolja rendanog kačkavalja po izboru
PRIPREMA:
Poređajte pileće grudi u podmazan pleh i pospite piletinu alevom paprikom.
Pecite piletinu u rerni na 200 stepeni oko 15 minuta.
U međuvremenu prodinstajte pečurke na puteru oko 5 minuta.
Dodajte supu, beli i mladi crni luk, so i biber.
Uz stalno mešanje sačekajte da provri, a potom prelijte piletinu.
Vratite pileće grudi u rernu i nastavite sa pečenjem oko 15 minuta.
Pospite piletinu sirom i vratite u rernu još nekih 3-5 minuta dok se sir ne istopi.
Prijatno!