IDEALNO GLAVNO JELO Pečena piletina sa pečurkama, svaki zalogaj približiće vas tajnama čarobog ukusa
SASTOJCI
6 polovina pilećih grudi bez kostiju i kožice
250 gr pečuraka isečenih na listove
1 kašika putera
1/2 šolje bistre pileće supe
1 usitnjen čen belog luka
3 iseckana zelena, mlada crna luka
1/2 kašičice soli
biber po ukusu
1 šolja rendanog kačkavalja po izboru
PRIPREMA:
Poređajte pileće grudi u podmazan pleh i pospite piletinu alevom paprikom.
Pecite piletinu u rerni na 200 stepeni oko 15 minuta.
U međuvremenu prodinstajte pečurke na puteru oko 5 minuta.
Dodajte supu, beli i mladi crni luk, so i biber.
Uz stalno mešanje sačekajte da provri, a potom prelijte piletinu.
Vratite pileće grudi u rernu i nastavite sa pečenjem oko 15 minuta.
Pospite piletinu sirom i vratite u rernu još nekih 3-5 minuta dok se sir ne istopi.
Prijatno!
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
možda vas zanima
Bakina kuhinja/Alo.rs/J.M.
NAPRAVITE POSNI RUČAK Kiseli kupus u ovoj kombinaciji je prelep (VIDEO)
superrecepti.rs/Alo.rs/S.Ć.
Komentari (0)