HRANA ZA DUŠU Proja sa prazilukom i blitvom, za zdrav početak nedelje
Vaši najmiliji će se oduševiti! Isprazniće ceo pleh za tren
Sastojci
3 jaja
1 čaša od jogurta belog brašna
2 čaše projinog brašna
po 1 čaša jogurta i kisele vode
½ praška za pecivo
1 kašičica soli
beli deo jednog praziluka
2 veze blitve
300g sira
3 kašike ulja
po 1 kašika, susama, golice i suncokreta
Priprema
Praziluk isecite na kolutove i propržite na ulju 5 minuta. Blitvu prelite vrelom vodom i ostavite da odstoju 10 minuta zatim je izvadite rešetkastom kašikom i isecite. U sudu pomešajte obe vrste brašna, prašak za pecivo i so, dodajte jogurt, kiselu vodu , umućena jaja, praziluk, blitvu i izgnječen sir. Sve promešajte da se sjedini.
Foto: Youtube/Printscreen
Podmažite okruglu posudu prečnika 25-30cm pospite polovinu semenki, stavite pripremljenu smesu i odozgo rasporedite ostatak semenki. Pecite u rerni zagrejanoj na 180C 30-40 minuta i služite toplo.