OVA TORTA JE NAJBOLJA NA PLANETI Najkremastija čokoladna torta, bez koje nema dobre zabave
![OVA TORTA JE NAJBOLJA NA PLANETI Najkremastija čokoladna torta, bez koje nema dobre zabave](/data/images/2021-11-29/583114_2e-k9kpturbxy9logiymdqwowviyjflzgviywi2ndvjzwyxyjgxowq5nc5qcgerkwlnap4agaewbq_f.jpg?timestamp=1638143237?timestamp=1638140400)
Potrebni sastojci (ako želite veću količinu, duplirajte sastojke)
200 grama karamel sosa (dulche de leche)
2 kašike pavlake
230 grama običnog čokoladnog keksa bez punjenja
1 šolja skuvane instant kafe
30 grama kvalitetne crne čokolade ili kakao praha za dekoraciju
pek papir
Priprema:
1. U originalnom receptu koristi se kupovni dulce de leche , a ukoliko ovo ne možete pronaći u prodavnicama, možete ga napraviti i sami. Evo i kako:
2. U velikoj posudi mikserom umutite karamel sos i krem sir dok ne dobijete kompaktnu smesu. Dodajte pavlaku i nastavite sa mešanjem, a treba da dobijete svetlu karamel boju i da smesa nema grudvice.
3. Skuvajte crnu kafu i sipajte je u plitku posudu. Potapajte svaki čokoladni keksić u kafu, pa ih ređajte na pleh obložen pek papirom, sve dok cela površina ne bude prekrivena.
4. Preko keksa ravnomerno rasporedite smesu sa karamel sosem, a preko toga ponovo ide keks, pa ponovo kremasta smesa. Postupak ponavljajte sve dok ne potrošite smesu, a poslednji sloj treba da bude fil od karamel sosa.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)