Bez brašna: Rolat sa šunkom i topljenim sirom
Sastojci
Potrebno je:
- 6 jaja (od po 60 g)
- 200 g šunke
- 100 g topljenog sira
- 200 g paradajza
- 150 + 80 g kačkavalja (gauda)
- po ukusu suvi biljni začin
- po ukusu mleveni biber
Priprema
Veoma ukusan rolat sa kojim ćete sigurno da obradujete svoje ukućane. Vrlo se jednostavno sprema i vrlo brzo ćete imati predivan doručak. Ako možete da izdržite najbolje bi bilo da ostavite rolat da se malo prohladi, pa da ga tada isečete. Tada se seče bez problema i dobijate pravilno isečene šnitove. Međutim, moj mlađi sin to nije mogao da sačeka, pa sam rolat sekla čim sam ga izvadila iz rerne (mali deo sam ostavila da bih ga isekla kasnije, zbog slikanja). U oba slučaja ukus je čista fantazija.
Pleh (unutrašnje mere pleha su 33x23 cm) obložiti pek papirom. Rernu uključiti da se zagreje na 190 stepeni. Šunku iseći na kockice, kao i topljeni sir (to je sir za mazanje, popularna Zdenka, koji je pakovan u trouglićima). Paradajz iseći na pola, pa skloniti semenke da ne bi pustile vodu. Zatim paradajz iseći na kockice. Kačkavalj krupno narendati.
Jaja razbiti u vanglicu. Dodati po ukusu suvog biljnog začina i mlevenog bibera. Žicom za mućenje ih samo dobro sjediniti, nije potrebno dugo mućenje. Ubaciti iseckanu šunku, topljeni sir i paradajz. Promešati i izručiti u pripremljeni pleh. Ravnomerno rasporediti iseckane sastojke i staviti da se peče 20 minuta.
Izvaditi pleh sa koricom, preko kore staviti drugo parče pek papira i preokrenuti koru (da biste to lako izveli preko papira sa kojim ste prekrili koru stavite rešetku za hleb, pa će te bez problema preokrenuti koru). Skloniti pek papir na kome se kora pekla, a preko kore rasporediti 150 g izrendanog kačkavalja. Pomoću pek papira umotati koru u rolat. Rolat sa papirom prebaciti u pleh i posuti ga sa 80 g izrendanog kačkavalja. Vratiti u rernu na istu temperaturu još 10 minuta.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)