Tope se u ustima: Punjene ćufte u belom sosu
Jelo koje ćete obožavati
Sastojci
Za ćufte:
- 500 g mlevenog svinjskog mesa
- 500 g mlevenog junećeg mesa
- 2 kriške starog hleba
- 0,5 dl mleka
- 2 jajeta
- 2 glavice crnog luka
- 100 g kačkavalja
- po potrebi so
- po potrebi suvi biljni začin
- po potrebi biber
Za sos:
- 1 dl ulja
- 2 kašike brašna
- 1 glavica belog luka
- po potrebi so
- 500 ml pavlake za kuvanje
Za prilog:
- 300 g testenine
Priprema
Hleb prelijemo sa mlekom da omekša, pomešamo meso sa začinima usitnjenim crnim lukom i jajima, dodamo hleb i gnječeći sastavimo smesu. Kačkavalj sečemo na kockice od mesa pravimo loptice i u sredinu stavimo po kockicu kačkavalja i formiramo ćuftice i uvaljamo u brašno pre prženja.
Pržimo u dubokom ulju da porumeni sa jedne zatim i sa druge strane.
U ulje u koje, se pržile ćufte dodamo brašno i sitno seckani beli luk malo propržimo uz mešanje da se lepo sjedini.
Nalijemo sa vodom u koje se kuvala testenina zatim dodamo i pavlaku za kuvanje uz mešanje sačekamo da proključa, a zatim dodamo u sos i ćufte i ostavimo da se krčka 1-2 minuta.