Ne goje! Pljeskavice sa ovsenim pahuljicama
Sastojci
Potrebno je:
- 80 g ovsenih pahuljica
- 60 g integralnog dvopeka
- 150 ml vruće vode
- 160 g sitno narendane šargarepe
- 1 jaje
- 2 kašičice suvog biljnog začina
- 1 kašičica mlevenog bibera
- 1 kašičica aleve paprike
- 1 kašičica origana
- 1 kašičica karija
- 1 kašičica praška za pecivo
Priprema
Ovsene pahuljice staviti u dublju vanglicu. Dodati izmrvljeni dvopek i sve preliti vrućom vodom. Promešati kašikom, poklopiti i ostaviti 20 minuta. Zatim dodati jaje, narendanu šargarepu, prašak za pecivo i sve navedene začine. Rukom zamesiti smesu.
Rernu uključiti na 180 stepeni. Odgovarajući pleh obložiti pek papirom. Kašikom, koja se pre svake upotrebe zamoči u čašu vode, zahvatati smesu i vlažnim rukama oblikovati pljeskavice. Napravljene pljeskavice ređati u pleh preko pek papira.
Pljeskavice staviti da se peku 15 minuta (u rerni sa ventilatorom). Pečene pljeskavice ostaviti u plehu da se malo prohlade, pa ih prebaciti u posudu za posluženje.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)