STARINSKI RECEPT SA JUGA SRBIJE Domaći podvarak od kisleog kupusa i kobasica, zimski specijalitet

alo.rs/S.Ć. | Žena 01.12.2021 09:05

Ukoliko ste se uželeli tradicionalne trpeze, ovo je prilika da obradujete ukućane pravim domaćinskim ručkom - podvarkom sa kobasicama

Foto: Shutterstock

Potrebno je:

2 glavice kiselog kupusa
2 para prodimljenih kobasica
2 glavice crvenog luka
4 čena belog luka
2 kašike suvog biljnog začina
1 kašičica bibera
1 ravna kašika začinske paprike
2 dl ulja

Priprema:

Iseckati glavicu kiselog kupusa tako što će te je iseći na pola, osloboditi korena i seći isto kao i crveni luk. Tako uradite sa obe glavice, stavite u šerpu sa 2 dl vode pa dinstajte dok ne omekša.

Kobasice stavite u šerpu pa dodajte 2 dl vode i isto toliko ulja. Dinstajte dok voda ne ispari pa kada počnu da se peku sklonite sa šporeta.

U prodinstan luk stavite ostale sastojke i dinstajte još 5 minuta pa i njega skinite sa šporeta.

Kupus, luk i kobasice sjedinite, stavite u rernu pa sačekajte da dobije kako kažu zlatnu boju. Kada bude ovakav služite ga uz pivo ili neko dobro belo vino sa kiselom vodom. Prijatno!!

Expand player
Pogledajte više