Za prazničnu trpezu: Pileći rolat sa začinima
Foto: Shutterstock

Sastojci
Potrebno je:

  • 1 komad pilećeg belog mesa
  • 1 kašika ruzmarina
  • 1 kašika origano
  • 1 kašika mlevene slatke paprike
  • 1 kašika mlevenog belog luka
  • 1 kašika mlevenog bibera
  • 1 kašičica soli
  • 3 kašike tartar sosa

Priprema

Odvojite pileće belo meso od kosti, pa dve polovine zasecite nožem i otvorite.

Izlupajte tučkom za meso i lupanjem spojite dve polovine (preklopite krajeve i izlupajte, spojiće se).

Razvucite alu foliju i pospite je alevom paprikom, preko nje naređajte meso. Sve začine pomešajte, preko mesa poređajte tartar sos, pa pospite začine.

Sve lepo urolajte uz pomoć alu folije i lepo zatvorite.

Stavite da se peče na 200 C 40 minuta, zatim skinite foliju i vratite da se dopeče još 20 minuta. Pečen rolat ostavite da se prohladi 5 minuta, zatim isecite i poslužite.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading