Za prazničnu trpezu: Pileći rolat sa začinima
Sastojci
Potrebno je:
- 1 komad pilećeg belog mesa
- 1 kašika ruzmarina
- 1 kašika origano
- 1 kašika mlevene slatke paprike
- 1 kašika mlevenog belog luka
- 1 kašika mlevenog bibera
- 1 kašičica soli
- 3 kašike tartar sosa
Priprema
Odvojite pileće belo meso od kosti, pa dve polovine zasecite nožem i otvorite.
Izlupajte tučkom za meso i lupanjem spojite dve polovine (preklopite krajeve i izlupajte, spojiće se).
Razvucite alu foliju i pospite je alevom paprikom, preko nje naređajte meso. Sve začine pomešajte, preko mesa poređajte tartar sos, pa pospite začine.
Sve lepo urolajte uz pomoć alu folije i lepo zatvorite.
Stavite da se peče na 200 C 40 minuta, zatim skinite foliju i vratite da se dopeče još 20 minuta. Pečen rolat ostavite da se prohladi 5 minuta, zatim isecite i poslužite.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)