Za doručak i večeru: Recept za paštetu sa kikirikijem
Morate da probate
Sastojci
Potrebno je:
- 400 g krompira
- 200 g šargarepe
- 250 g pečenog, neslanog, kikirikija
- 2 veća češnja belog luka
- 1 kašičica senfa
- 2 kašičice suvog biljnog začina
- 1/3 kašičice sveže, mlevenog bibera
Priprema
Krompir i šargarepu očistiti, iseći na manje komade i staviti u dublju posudu. Preliti vodom, da povrće bude pod vodom, i staviti da se kuva.
Skuvano povrće, rešetkastom kašikom, izvaditi iz vode i ostaviti da se ohladi. Od vode, u kojoj se povrće kuvalo, odvojiti četiri, pune, kašike i ostaviti na stranu, a ostalo prosuti.
Povrće i mleveni kikiriki sam stavila u nutribullet (iz dva puta), kao i beli luk, senf, biber, suvi biljni začin i vodu, koja je odvojena (znači staviti pola mere povrća, pola mlevenog kikirikija, jedan čen belog luka, jednu kašičicu biozačina, pola kašičice senfa, pola mlevenog bibera i dve kašike vode. Sve to ponoviti još jedanput, zato što ne može cela količina namirnica da stane u nutribullet).
Pašteta se može napraviti i bez nutribulleta, samo što neće imati strukturu, kao prava pašteta. Naime, skuvano povrće ispasirati, dodati sve navedene začine (beli luk iseckati najsitnije) i ubaciti mleveni kikiriki. Dobro promešati, da se svi sastojci sjedine. Ukus će biti sasvim isti, tako da i nije neki problem ko nema nutribullet da ne napravi ovu, veoma ukusnu, paštetu.
Paštetu namazati na hleb i poslužiti sa kiselim krastavčićima.