KAFA MOŽE I DA SE JEDE Ako je dodate ovim obrocima užitak je nemerljiv
Zbog svoje karakteristične kiselosti, kafa predstavlja odličnu dopunu ukusa u mnogim obrocima. Probajte nekoliko sjajnih recepata s omiljenim napitkom koje su pripremili stručnjaci Centra za fizikalnu medicinu, rehabilitaciju i fitnes "Master Physical".
OVSENO-KOFEINSKA KAŠA
Sastojci:
4 supene kašike ovsene pahuljice
2 kašike čija semenki
1 kašika kokosovog proteina
3 kašike skuvane domaće kafe
1 kašika meda
40 g crvenog voća
Priprema:
U šerpici zagrejati 300 mililitara vode. Dodati pahiljice, protein i čija seme. Kuvati na tihoj vatri dok se smesa ne zgusne. Skinuti s vatre i dodati kafu, med i sveže voće. Promešati lagano.
SMUTI S KAFOM
Sastojci:
1 šoljica kafe
1 banana
1 kafena kašika kakaoa sirovog
1 kafena kašika bademovog putera
150 ml bademovog mleka
2 kapi eteričnog ulja mandarine
Priprema:
Skuvati domaću kafu, ostaviti da se malo prohladi i izliti u modle za led. Ostaviti u zamrzivaču oko dva sata. U blender staviti 4 kockice zamrznute kafe i dobro izmiksati s ostalim sastojcima za smuti.
MAFINI S KAFOM
Mafini nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, možete ih jesti za doručak ili slatku užinu u popodnevnim časovima. Priprema je jednostavna, najteže je sačekati da se ohlade i uživati u ukusu!
Sastojci:
2 zrele banane
2 kašike meda
2 kašike kokosovog šećera
2 kašike kokosovog ulja
250 ml bademovog mleka
1 šolja speltinog brašna
2 kašike lešnikovog brašna
1 kesica praška za pecivo
1/2 kašičice sode bikarbone
1 kašika domaće kafe
1 kašika cimeta
1 prstohvat himalajske soli
10 kapi eteričnog ulja mandarine
Priprema:
Izgnječiti banane i dodati sve mokre sastojke. U drugoj činiji pomešati suve sastojke. Špatulom sjediniti sastojke i smesu sipati u kalupe za mafine. Peći 25 minuta na 180 stepeni. Kada su mafini pečeni, ostaviti da se ohlade i ukrasiti po želji.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)