ORGINAL RECEPT ZA NAJPOZNATIJU FRANCUSKU PITU Kiš Loren sa slaninom i kačkavaljem, prožeta uživanjem

alo.rs/S.Ć. | Žena 10.12.2021 09:00

Praktična je i laka za pravljenje, jer ne oduzima mnogo vremena i pogodna je za drage, a iznenadne goste

Foto: Youtube/Printscreen

Kiš Loren je francusko jelo koje se sastoji od testa i nadeva. Možda je prikladnije jesti kiš za večeru, ali u nedostatku vremena sve više domaćica ga priprema za ručak.
 

Za testo je potrebno

200 grama brašna,

100 grama putera ili maslaca,

pola kašičice soli i 70 ml vode.

U brašno se dadaju hladne kockice putera ili maslaca, so i voda, te se sve sjedini rukama. Testom obložite okruglu posudu za pečenje prečnika 22-24cm, podignite ivice i izbodite ga viljuškom.

Foto: Youtube/Printscreen

Foto: Youtube/Printscreen

 

Za nadev je potrebno

100 grama tanke slanine,

100 grama kiselih krastavaca,

4 jaja i

1 dl kisele pavlake.

Umutite jaja i dodajte u njih pavlaku. Naseckajte slaninu i propržite je 2-3 minuta. Nasecite i kisele krastavce, pa ih sa slaninom ubacite u fil. Time prelijte testo koje ste prethodno pripremili.
Pecite kiš u rerni 15-20 minuta na tempraturi od 200 stepeni.

Expand player
Pogledajte više