RECEPT ZA POSNU CARSKU PITU: Jednako ukusna kao i mrsna, odličan izbor nakon dugog dana!
Carska pita, poznata još i kao španska, rado je viđena na svakoj trpezi
Domaćice će se složiti da su pite koje se prave od domaćih kora najlepše i najbolje, ali isto tako će i reći da kada nemaju vremena izlivena pita uvek bude pravo rešenje.
Sastojci:
250 gr pšeničnog brašna
250 gr kukuruznog brašna
1 kesica praška za pecivo
3 čaše kisele vode
1 kisela ili sveža paprika
1 šargarepa
1 tikvica
5 kiselih krastavčića
so, začini po ukusu
Priprema:
Sve povrće operite, očistite, papriku isecite na kockice, a tikvicu i šargarepu izrendajte. U duboku posudu pomešajte brašno i prašak za pecivo, pa dodajte povrće, so, začine i sipajte kiselu vodu.
Mešajte dok ne razbijete grudvice od brašna. Pleh u kom ćete peći obložite papirom za pečenje, pa ulijte smesu.
Ukoliko želite možete da pospete susam ili semenke bundeve. Stavite u rernu na 180 stepeni i pecite 30 minuta. Pitu isecite na kocke željene veličine i poslužite je toplu.