Sami napravite: Nekuvani sok od pomorandže i limuna
pixabay.com

Sastojci
Potrebno je:

  • 1 zamrznuta pomorandža
  • 1 sveža pomorandža
  • 1-2 limuna
  • 500 g šećera
  • 1 kesica limuntusa
  • 2,5 litara vode

Priprema

Najpre potopite desetak minuta pomorandžu i limun u vodi u kojoj ste dodali sodu bikarbonu, a zatim ih isperite nad mlazom vode. Zamrznutu pomorandžu izrendajte na rende (najsitnije), takođe izrendajte i koru od limuna i stavite u sud. Zatim dobro iscedite nezamrznutu pomorandžu i limun (tako da vam ostanu samo beli delovi koji su gorki) i stavite u sud. Dodajte vodu, šećer i limuntus pa ostavite pokriveno da stoji nekoliko sati (najbolje preko noći). Povremeno mešajte kako bi se šećer istopio.

Sutradan procesdite sok, najpre kroz cediljku, a zatim i kroz gazu. Sipajte sok u oprane i sterilisane flaše, dobro ih zatvorite i ostavite u frižider. Poslužite hladan.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading