Hrskava i preukusna: Marinirana pileća krilca u kornfleksu
Prste da poližeš
Sastojci
Potrebno je:
- 1 kg pilećih krilaca
Marinada:
- 3 kašike kečapa
- 3 kašike soja sosa
- 1 kašika senfa
- 1 kašičica karija
- 1/2 kašičice đumbira u prahu
- 1 kašičica crvenog ljutog bibera (ili čilija u prahu)
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 3 kašike ulja
Ostalo:
- 200 g kornfleksa
- 2 jajeta
- po potrebi brašna
Priprema
Krilca iseći na dva dela, batačić i krilce (treći deo ili vrh krilaca odstraniti). Krilca staviti u dublju posudu. Za marinadu sve sastojke staviti u odgovarajuću posudu i žicom za mućenje dobro sjediniti. Ko ne voli ljuto, umesto crvenog bibera ili čilija u prahu neka upotrebi jednu punu kašičicu slatke aleve paprike. Marinadu preliti preko krilaca i dobro ih promešati, da se svako parče obavije marinadom. Poklopiti posudu i ostaviti u frižider jedan sat.
Kornfleks staviti u veću plastičnu kesu i oklagijom prelaziti preko njih da se usitni, ali tako da ostanu sitni komadići. U jednoj posudi staviti brašno, u drugu posudu staviti jaja i umutiti ih viljuškom, a u treću usitnjeni kornfleks.
Pleh od električnog šporeta prekriti pek papirom. Papir premazati uljem. Krilca izvaditi iz frižidera i svako parče prvo uvaljati u brašno, zatim u jaja i na kraju u kornfleks. Kornfleks rukama dobro pritisnuti da se lepo zalepi za krilca. Pripremljena krilca poređati u pleh.
Rernu uključiti da se zagreje na 200 stepeni. Staviti krilca da se peču oko 30 minuta.