Kao iz restorana: Vedžis krompirići

alo.rs/recepti/Lj.Č. | Žena 12.12.2021 18:00

Preukusni su

Foto: Freepik

Sastojci
Potrebno je:

  • 6 krompira
  • oko 150 g prezli
  • 2 kašike palente
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • po želji slatke mlevene paprike
  • po želji suvog biljnog začina
  • malo bibera
  • po potrebi ulja
  • 2 kašike maslinovog ulja

Priprema

Oljušten i opran krompir iseći na kriške. Prosušiti ga krpom i presuti u činiju. Krompir preliti maslinovim ulje. Sjediniti.

U posebnoj posudici pomešati prezle, palentu, beli luk u prahu, začine. Potom svaki krompir pojedinačno uvaljati u napravljenu smesu.

Gotove ređati na tacnu.

U odgovarajućem tiganju zagrejati ulje. Neka ima malko više ulje, da krompiri budu bar do pola prekriveni. Pržiti krompiriće oko 20 minuta na smanjenoj vatri. Gotove ređati na papirni ubrus.

Vedžis služiti vruć uz neko meso, ribu ili salatu.

Expand player
Pogledajte više