Ne brinite jelo koji sigurno uspeva: Posne pihtije, toliko ukusne da će vam i svekrva tražiti recept (VIDEO)
Idealan recept za sve ljubitelje pihtija
Potrebno je:
raznovrsno povrće
šargarepa
krompir
grašak
karfiol
pašknat
riba sardina
1 želatin
so biber
peršunov list
beli luk
kiseli krastavčići
Priprema:
Obariti povrće u litar vode, dodati soli. Krastavčiće iseći na kockice kao i sve kuvano povrće .
Foto: Bakina kuhinja
Ribu iseći na manje komadiće.
Foto: Bakina kuhinja
U 2-3 kašike vode i tu razmutit 1 kesicu želatina pa je sipati u tečnost gde se kuvalo povrće. . Čim provri skloniti sa šporeta.
Foto: Bakina kuhinja
U činije rasporediti povrće i ribu sa peršunovim listom pa naseckati beli luk ili ubaciti beli luk u granulama.
Foto: Bakina kuhinja
Preliti sa tečnošću gde se kuvalo povrće sa želatinom .Ostaviti na hladnom mestu nekoliko sati. Seći po želji.