KOLAČ NAŠEG DETINJSTVA Čupavci, brzo se spremaju, a sa uživanjem jedu
Osim kokosa mogu se uvaljati i orahe i lešnike. Probajte, odlični su.
Potrebno je:
Biskvit:
3 jaja
10 kašika šećera
13 kašika ulja
1dl mleka
16 kašika brašna
1 prašak za pecivo
Preliv:
1,5dl mleka
150gr čokolade za kuvanje
150gr margarina
150gr šećera
100gr kokosa
Priprema:
Ulupajte belanca pa dodavajte šećer, kašiku po kašiku. dodajte žumanca jedno po jedno uz mućenje. Dodajte mleko pa sjedinite. na kraju dodajte brašno i prašak za pecivo.
Smesu istresite u četvrtast pleh srednje veličine i pecite na 180 stepeni. Pečen biskvit ostavite da se malo prohladi pa tek onda secite. Nemojte vreo jer će se kruniti, bolje je kad malo se prohladi.
Spojite margarin i mleko i stavite da se lagano tope. Kad je margarin skoro otopljen dodajte čokoladu i šećer pa nastavite otapanje uz mešanje.
Kad se otopilo i provrilo, ostavite još 2-3 minute, pa skinite i prohladite.
Ohlađene kockice uvaljajte u ovaj sirup pa u kokos.
Isecite okrajke pre sečenja kockica da bi vam sve bile lepe i jednake. Ne bacajte, umočite ih pa pojedite.