Idealna za praznike: Recept za slanu tortu

alo.rs/recepti/Lj.Č. | Žena 15.12.2021 13:30

Nešto drugačije

Foto: Shutterstock

Sastojci
Potrebno je:

  • 600 g pilećeg belog mesa
  • 2 tikvice
  • 2 šargarepe
  • 1 jaje
  • 1 kašičica soli
  • 1/2 kašičice bibera
  • 4 kriške hleba
  • 1 dl mleka
  • 50 g kačkavalja
  • 1 čen belog luka
  • 2 kašike peršunovog lista
  • 2 kašike prezli
  • malo ulja

Priprema

Tikvice, šargarepu očistiti, iseckati na kockice i kuvati 10 minuta u posoljenoj vodi i ocediti. U posudu staviti mlevenu piletinu, seckan beli luk, peršunov list, hleb potopljen u mleku, jaje, kačkavalj i ohlađeno povrće. Dobro izmešati i sipati u kalup za pečenje namazan uljem i posut prezlama. Peći 50 minuta na 180 stepeni. Ja sam pravila od pola mere da vidim kako će da bude.

Expand player
Pogledajte više