Idealna za praznike: Recept za slanu tortu
Nešto drugačije
Sastojci
Potrebno je:
- 600 g pilećeg belog mesa
- 2 tikvice
- 2 šargarepe
- 1 jaje
- 1 kašičica soli
- 1/2 kašičice bibera
- 4 kriške hleba
- 1 dl mleka
- 50 g kačkavalja
- 1 čen belog luka
- 2 kašike peršunovog lista
- 2 kašike prezli
- malo ulja
Priprema
Tikvice, šargarepu očistiti, iseckati na kockice i kuvati 10 minuta u posoljenoj vodi i ocediti. U posudu staviti mlevenu piletinu, seckan beli luk, peršunov list, hleb potopljen u mleku, jaje, kačkavalj i ohlađeno povrće. Dobro izmešati i sipati u kalup za pečenje namazan uljem i posut prezlama. Peći 50 minuta na 180 stepeni. Ja sam pravila od pola mere da vidim kako će da bude.