NAJBOLJI RECEPT ZA KLASIK SA ORAHOM Posna bajadera predivnog punog ukusa, sočnosti i mekoće (VIDEO)
Ne mogu se zamisliti slave i slavlja bez ove poslastice
Potrebno je:
200 gr mlevenog posnog keksa
100 gr ml oraha
malo soka od narandže
100 gr posne čokolade
100 gr šećera u prahu
100 gr posnog margarina
Preliv:
100 gr posne čokolade
2-3 kašike ulja
Priprema:
Samleti keks i orahe pa izmešati. Dodati otopljen margarin i šećer u prahu i malo soka. Rukama dobro izjednačiti. Podeliti na pola. U jedan deo dodati rastopljenu čokoladu pa izmešati.
Foto: Bakina kuhinja
Na manji poslužavnik staviti prvo čokoladni deo pa lepo spatulom raširiti. Preko staviti svetli deo pa i njega rasporediti i poravnati.
Foto: Bakina kuhinja
Preliti sa otopljenom čokoladom u koju ste dodali malo ulja. Ostaviti da se dobro stegne u frižideru.
Foto: Bakina kuhinja
Seći potpuno ohlađenu!