Ukus koji se ne zaboravlja: Pileća prsa sa gljivama
Morate da probate
Sastojci
Potrebno je:
- par kašika ulja
- 1 glavica crnog luka
- 400 g šampinjona
- 200 g vrganja (zaleđeni)
- 1/2 kašičice mešavine začina
- po ukusu bibera
- malo vode
- 150 ml pavlake za kuvanje
- malo soli
- 1 čen belog luka
i još:
oko 400 g pilećeg filea
malo ulja
1/2 kašičice mešavine začina
Priprema
U tiganju zagrejati ulje, pa dodati sitno seckan luk. Kada postane staklast, dodati očišćene, narezane šampinjone, kao i vrganje. Začiniti mešavinom začina, solju i biberom, pa dinstati, uz neprestano mešanje, 3-4 minute. Sipati malo vode, pa ostaviti da se krčka 5-6 minuta.
U drugom tiganju zagreati malo ulja. Pileća prsa oprati i dobro posušiti kuhinjskim ubrusom, pa narezati na 4 šnicle. Začiniti mešavinom začina, pa spuštati na zagrejano ulje. Pržiti, da fino porumene sa obe strane.
U gljive dodati protisnut češnjak, pa sve promešati. Kada voda ispari, sipati pavlaku za kuvanje. Dodati i prženu piletinu.
Krčkati još par minuta, pa poslužiti!