Ukus koji se ne zaboravlja: Pileća prsa sa gljivama
Foto: Shutterstock

Sastojci
Potrebno je:

  • par kašika ulja
  • 1 glavica crnog luka
  • 400 g šampinjona
  • 200 g vrganja (zaleđeni)
  • 1/2 kašičice mešavine začina
  • po ukusu bibera
  • malo vode
  • 150 ml pavlake za kuvanje
  • malo soli
  • 1 čen belog luka

i još:

oko 400 g pilećeg filea
malo ulja
1/2 kašičice mešavine začina

Priprema

U tiganju zagrejati ulje, pa dodati sitno seckan luk. Kada postane staklast, dodati očišćene, narezane šampinjone, kao i vrganje. Začiniti mešavinom začina, solju i biberom, pa dinstati, uz neprestano mešanje, 3-4 minute. Sipati malo vode, pa ostaviti da se krčka 5-6 minuta.

U drugom tiganju zagreati malo ulja. Pileća prsa oprati i dobro posušiti kuhinjskim ubrusom, pa narezati na 4 šnicle. Začiniti mešavinom začina, pa spuštati na zagrejano ulje. Pržiti, da fino porumene sa obe strane.

U gljive dodati protisnut češnjak, pa sve promešati. Kada voda ispari, sipati pavlaku za kuvanje. Dodati i prženu piletinu.

Krčkati još par minuta, pa poslužiti!

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading