"AKO NE ZNATE OVO, NE MOŽETE SE UDATI" Prelivena pita, po starinskom receptu (VIDEO)
Kvalitetna, preukusna užina
Potrebno je:
500 gr tankih kora
300 ml kisele vode ili obične
80 ml ulja
15 gr kvasca
9 kašika brašna
200 gr kajmaka ili kisele pavlake
200 g kiselog mleka ili jogurta
4 čena belog luka izgnječenog
Priprema:
U čniju staviti izmrvljen kvasac dodati mlaku vodu izmešati može 1 kašičica šećera. Dodati ulje i brašno. Izmešati da ne bude grudvica.
Foto: Bakina kuhinja
Treba biti kao za palačinke. Svaku koru preliti sa dve manje kutlače preliva i razvući po celoj kori. Uviti u rolnicu.
Foto: Bakina kuhinja
Rolnicu uviti u krug kao malu piticu. Redjati u podmazan pčeh ili obložen pek papirom. Premazati uljem i peći oko 35 min na 200 stepeni C da porumeni. Dok se pita pece napravimo preliv.
Foto: Bakina kuhinja
U činiju izmešamo pavlaku kiselo mleko i izgnjegen beli luk. Kad se pita ispeče premažemo celu pitu. Služimo toplu, Fantastičnog ukusa morate probati!