Za posnu trpezu: Pljeskavice sa pasuljem i pečurkama
Sastojci
Potrebno je:
- 200 g šampinjona
- 100 g ljubičastog luka
- 100 g crvenog pasulja iz konzerve
- 2 čena belog luka
- 100 g prezli
- 1 kašičica origana
- 1 kašičica majčine dušice
- 1 kašičica mlevenog bibera
- 40 ml ulja
- po ukusu suvi biljni začin
Priprema
Šampinjone oljuštiti (nikako ih nemojte prati jer dosta upijaju vodu) i iseckati na sitne kockice. Ljubičasti i beli luk takođe sitno iseckati. Pasulj dobro isprati pod mlazom hladne vode.
Ulje sipati u odgovarajuću posudu i staviti da se zagreje na srednjoj temperaturi. Na zagrejano ulje staviti iseckani crni i beli luk i šampinjone. Posuti mlevenim biberom i suvim biljnim začinom po ukusu. Dinstati uz povremeno mešanje sve dok voda ne ispari koju pečurke puste. Pred kraj dinstanja, 2-3 minuta, ubaciti pasulj, origano i majčinu dušicu. Promešati i skloniti sa vatre da se prohladi, da bude mlaka na dodir.
Smesu prebaciti u blender ili secko i izblendati da se svi sastojci sjedine. Dobijenu smesu izručiti u vanglicu, promešati kašikom i dodati prezle. Rukom sjediniti sastojke. Kašikom za supu, koja je nauljena, zahvatati delove smese i rukama (koje su takođe nauljene) oblikovati pljeskavice. Debljinu pljeskavica odredite sami, moje su bile 1 cm debljine.
Pljeskavice možete peći u gril tiganju, koji se samo malo premaže uljem ili da ih pržite na ulju. Pljeskavice poslužite sa prilogom po želji.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)