Za posnu trpezu: Pljeskavice sa pasuljem i pečurkama
Foto: Bakina kuhinja

Sastojci
Potrebno je:

  • 200 g šampinjona
  • 100 g ljubičastog luka
  • 100 g crvenog pasulja iz konzerve
  • 2 čena belog luka
  • 100 g prezli
  • 1 kašičica origana
  • 1 kašičica majčine dušice
  • 1 kašičica mlevenog bibera
  • 40 ml ulja
  • po ukusu suvi biljni začin

Priprema

Šampinjone oljuštiti (nikako ih nemojte prati jer dosta upijaju vodu) i iseckati na sitne kockice. Ljubičasti i beli luk takođe sitno iseckati. Pasulj dobro isprati pod mlazom hladne vode.

Ulje sipati u odgovarajuću posudu i staviti da se zagreje na srednjoj temperaturi. Na zagrejano ulje staviti iseckani crni i beli luk i šampinjone. Posuti mlevenim biberom i suvim biljnim začinom po ukusu. Dinstati uz povremeno mešanje sve dok voda ne ispari koju pečurke puste. Pred kraj dinstanja, 2-3 minuta, ubaciti pasulj, origano i majčinu dušicu. Promešati i skloniti sa vatre da se prohladi, da bude mlaka na dodir.

Smesu prebaciti u blender ili secko i izblendati da se svi sastojci sjedine. Dobijenu smesu izručiti u vanglicu, promešati kašikom i dodati prezle. Rukom sjediniti sastojke. Kašikom za supu, koja je nauljena, zahvatati delove smese i rukama (koje su takođe nauljene) oblikovati pljeskavice. Debljinu pljeskavica odredite sami, moje su bile 1 cm debljine.

Pljeskavice možete peći u gril tiganju, koji se samo malo premaže uljem ili da ih pržite na ulju. Pljeskavice poslužite sa prilogom po želji.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading