STARINSKI RECEPT ZA OMILJENO SRPSKO JELO Uštipci, mekani kao pamuk, vredni svake hvale

alo.rs/S.Ć. | Žena 21.12.2021 09:13

Veomo brzo se sprema, a iznenadni gosti biće vam zahvalni ako ih ovim pecivom posetite na toplotu roditeljskog doma

Foto: printscreen/facebook

Potrebno je:

2,5 dl vode
2,5 dl mleka
1 kašika suvog kvasca
1 kesica praška za pecivo
3 komada jaja
500 gr brašna
1 kašičica soli
ulje (za prženje)

Priprema:

U mlaku vodu i mleko staviti kvasac da stane 5 minuta pa dodati prašak za pecivo, 3 jaja, so i dodavati brašno malo po malo muteći mikserom.

Dobro masu umutiti i ostaviti da nadolazi 30 minuta.
Ulje zagrejati i kašikom prvo potopiti u vruće ulje zahvatiti testo i staviti u ulje da se prži sa jedne i druge strane.
Expand player
Pogledajte više