SLATKO ČUDO OD SAMO 1 JAJETA Točak torta, kremasta fantazija (VIDEO)

bakinakuhinja/alo/S.Ć. | Žena 21.12.2021 11:26

Torta vrhunskog ukusa, koja se topi u ustima

Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

1 jaje
100 gr šećera
1 vanilin šećer
150 ml mleka
50 ml ulja
4 kašike džema
230 gr brašna
1 prašak za pecivo
 
Za nadev:

1 l mleka
4 kašike šećera + 1 kašika prah šećera
1 kašika ekstrata od vaile
4 puding od vanile
200 gr maslaca
100 gr pečenih oraha seckanih

Priprema:

Prvo pravimo fil:
U mleko stavimo šećer i vanilu pa zakuvamo puding. Pokrijemo folijom da se potpuno ohladi. Umutimo maslac sa 1 kašikom prah šećera  pa sjedinimo sa ohladjenim pudingom. Dodamo pola pečenih seckani oraha

Kora:

U činiju umutimo mikserom jaje sa šećerom dodamo vanilu, mleko, ulje, džem, brašno sa praškom za pećenje i izmešamo.

Foto: Bakina kuhinja

Foto: Bakina kuhinja

 

Razlijemo u veliko pleh koji smo obložili pek papirom. Pečemo na 200 stepeni. Prohladimo. Isečemo na tri trake. Svaku traku filujemo nadevom i uvijemo. Sledeću opet premažemo i nastavimo navijati u krug.

Foto: Bakina kuhinja

Foto: Bakina kuhinja

 

Premažemo ostatkom fila i pospemo ostatkom pečenih oraha. lešnika ili neslanih kikirikija. Ostavite jedan dan u frižideru da upije.

Expand player
Pogledajte više