SLATKO ČUDO OD SAMO 1 JAJETA Točak torta, kremasta fantazija (VIDEO)
Torta vrhunskog ukusa, koja se topi u ustima
Potrebno je:
1 jaje
100 gr šećera
1 vanilin šećer
150 ml mleka
50 ml ulja
4 kašike džema
230 gr brašna
1 prašak za pecivo
Za nadev:
1 l mleka
4 kašike šećera + 1 kašika prah šećera
1 kašika ekstrata od vaile
4 puding od vanile
200 gr maslaca
100 gr pečenih oraha seckanih
Priprema:
Prvo pravimo fil:
U mleko stavimo šećer i vanilu pa zakuvamo puding. Pokrijemo folijom da se potpuno ohladi. Umutimo maslac sa 1 kašikom prah šećera pa sjedinimo sa ohladjenim pudingom. Dodamo pola pečenih seckani oraha
Kora:
U činiju umutimo mikserom jaje sa šećerom dodamo vanilu, mleko, ulje, džem, brašno sa praškom za pećenje i izmešamo.
Foto: Bakina kuhinja
Razlijemo u veliko pleh koji smo obložili pek papirom. Pečemo na 200 stepeni. Prohladimo. Isečemo na tri trake. Svaku traku filujemo nadevom i uvijemo. Sledeću opet premažemo i nastavimo navijati u krug.
Foto: Bakina kuhinja
Premažemo ostatkom fila i pospemo ostatkom pečenih oraha. lešnika ili neslanih kikirikija. Ostavite jedan dan u frižideru da upije.