Obrok koji će vas sigurno zasititi: Domaći giros sa tortiljama iz tiganja
Prste da poližeš
Sastojci
Za tortilje:
- 450 g brašna
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica šećera
- 1 kašika kvasac
- 60 g istopljen margarina
- 250 ml tople vode
Za punjenje:
- 1 pileće belo meso
- 2 kašike senfa
- 1 kašičica suvog biljnog začina
- 1 kašičica bibera
- 2 kašike tzatziki salate
- 1 manja glavica crnog luka
- malo pomfrita
- 1 glavica zelene salate
- 2 paradajza
Priprema
Priprema tortilje: U odgovarajućoj posudi staviti kvasac, šećer, vodu i kašiku brašna da nadodje. Nakon toga dodati sve ostale sastojke i umesiti testo, prekriti krpom i ostaviti još jedno 30 minuta. Od testa praviti manje loptice i razvući oklagijom veličine koliki vam je i tiganj. Tiganj zagrejati i na njega peći tortilje, prvo s ajedne strane pa okrenuti sa druge.
Pileće belo meso isecite na šnicle, uvaljajte u senf i pospite suvim biljnim začinom i biberom. Ostavite da odstoji u frižider oko 30 minuta. Nakon toga piletinu ispržite na ulju dok ne omekša, ohladite i isecite na tanje komadiće. Totrilje po ukusu možete premazati tzatziki salatom. Pomešajte piletinu sa sitno iseckanim crnim lukom, zelenom salatom i sitno iseckanim paradajzom, stavite preko tortilje i dodajte pomfrit. Prijatno!