Sastojci
Potrebno je:
- 1 kg krompira
- po ukusu soli
- 2 kašike otopljenog putera
Priprema
Oljuštiti krompir i iseći na štapiće. Debljina kako volite. U duboku šerpu stavite vodu da provri. Otprilike da bude na kilogram krompira 3l vode.
Stavite ih u ključalu vodu, podesite tajmer na 150 sekundi tj. 2 i po minuta. Za to vreme napunite posudu 3l ledenom vodom i stavite desetak kockica leda. Odmah stavite vreo krompir u hladnu vodu sa ledom. Tu ostavite 30 sekundi pa ih izvadite na krpu da se osuše. Stavite ih u suvu činiju sipajte otopljeni puter i soli po ukusu. Sve dobro promešajte. Poređajte odvojeno na neki plato i ostavite u zamrzivaču preko noći. Sutradan stavite u kesu i vratite u zamrzivač.
Tako spremljen krompir u zamrzivaču može ostati do 6 meseci. Ako želite da ih spremite u rerni pečene samo stavite na pek papir. Posolite, dodajte začine po ukusu i pecite na 220 stepeni oko 10 minuta u zavisnosti od rerne. Krompir se ovako peče ili prži odmah zamrznut.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)