SUPER IDEJE ZA JEFTINE POKLONE Obradujte bliske ljude darovima čak iako ste spiskali sav novac još na početku decembra

alo.rs | Žena 30.12.2021 14:30

Ne postoji osoba koja se ne raduje kad za praznike dobije poklon. Ali kad pomislimo da doček traje sa­mo je­dan dan a da s ostat­kom pa­ra tre­ba pre­ži­ve­ti do pr­vog fe­bru­a­ra, prođe nas želja za darivanjem. Zato smo za vas pri­pre­mili ne­ko­li­ko ide­ja ko­je vam neće stanjiti novčanik, a sva­ka­ko će ob­ra­do­va­ti va­ma dra­ge oso­be.

Foto: Shutterstock

Da­ro­vi za pri­ja­te­lje

Svećnja­ci, va­ze, ukra­si za jel­ku, CD s na­re­za­nom mu­zi­kom i fil­mom u du­hu pra­zni­ka, šolje s mo­ti­vi­ma zime, ke­ra­mič­ka pa­hu­lja ili ta­njir u ob­li­ku jel­ke i slič­ni po­klo­ni ide­al­ni su za pri­ja­te­lje, kom­ši­je, rod­bi­nu i ko­le­ge.

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

 

Cveće u saksiji je uvek dobra ideja

No­vo­go­dišnji po­klon mo­že biti sve - od cveća u sak­si­ji do ras­košnog na­ki­ta. Maj­ci ili sestri poklonite božićnu zvezdu. Ne samo da ima raskošne listove jarkocrvneih boja, već će ih tokom cele godine podsećati na ovaj divan gest.

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

 

Po­klon-kor­pa

Sja­jna ideja ko­ja će vo­lje­noj oso­bi po­ka­za­ti da ste se po­tru­di­li da je ob­ra­du­je­te. Ple­te­ne kor­pi­ce može­te da nađe­te po za­i­sta ni­skim ce­na­ma na pi­ja­ca­ma ili kod Ki­ne­za. Da bi iz­gle­da­la sa­vr­še­no, po­treb­ni su vam pa­ko­va­nje va­te, bo­ro­ve granči­ce, pro­vid­ni ce­lo­fan, cr­ve­na ukra­sna tra­ka i sve­tlu­ca­ve kon­fe­te. Na dno kor­pe, ume­sto po­sto­lja, po­sta­vi­te va­tu. Uz obod kor­pe na­me­sti­te bo­ro­ve gran­či­ce ta­ko da vi­re sa svih stra­na. De­bljom cr­ve­nom tra­kom ob­mo­taj­te dr­šku kor­pe, pa je na kra­ju uve­ži­te u ve­li­ku mašnu. Sa­držaj kor­pe mo­že biti ap­so­lut­no sve - od ko­zme­tike, pa sve do ruč­no pra­vlje­nih ko­la­čića, ukra­sa za jel­ku, ke­ra­mič­kog ukrasa. Sve to na­su­mi­ce po­spi­te sve­tlu­ca­vim kon­fe­ta­ma, pa za­mo­taj­te ce­lo­fa­nom, s ko­jeg ta­ko­đe tre­ba da vi­si ve­li­ka cr­ve­na ma­šna.

Va­u­čer za šo­ping

Ako su vas, kao i nas u redakciji, u po­sled­njim da­ni­ma sta­re go­di­ne za­tr­pa­li po­slom i ne­ma­te vre­me­na da se ba­vi­te smi­šlja­njem, ku­po­vi­nom i pa­ko­va­njem po­klo­na, sjaj­na ide­ja je po­klon va­u­čer za velnes centar ili pak za radnju s kozmetikom. Oso­ba ko­joj je ovaj po­klon na­me­njen će vam bi­ti bes­kraj­no za­hval­na što će mo­ći da pa­za­ri ko­zme­ti­ku ko­ja joj od­go­va­ra ili će pak uži­va­ti u jed­no­dnev­nom ma­si­ra­nju, sa­u­ni i ba­ze­nu. Sve što vam je osim va­u­če­ra po­treb­no jesu no­vo­go­di­šnja če­stit­ka i ko­ver­ta, u ko­ju će­te dar sta­vi­ti.

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

 

Po­i­graj­te se pa­ko­va­njem

I naj­sku­plji po­klon će da iz­gle­da loše ako se ni­ste po­tru­di­li da ga le­po upa­ku­je­te. Sa dru­ge stra­ne, i od naj­o­bič­ni­jeg de­zo­do­ran­sa mo­že­te da na­pra­vi­te pra­vi spek­takl, ako ga de­ko­ri­še­te po­moću raz­li­či­tih bo­ja ukra­snog pa­pi­ra ili ukra­snih ma­šni i tra­ka.

Ne za­bo­ra­vi­te na ma­li­ša­ne

Sli­kov­ni­ca s no­vo­go­di­šnjim baj­ka­ma, slagalice u istom du­hu, pli­ša­ni De­da Mraz u ko­či­ja­ma, set sa šo­ljom i bo­ja­ma za ke­ra­mi­ku, ka­pa, šal i ru­ka­vi­ce sa sim­bo­li­ma Bo­ži­ća i slič­ni po­klo­ni ob­ra­do­vaće va­še naj­mla­đe isto kao da ste sve to ku­pi­li u ve­li­kom šo­ping cen­tru, gde bi­ste osta­vi­li pra­vo ma­lo bo­gat­stvo. Po­en­ta po­klo­na za de­cu je da pro­bu­de nji­ho­vu ma­štu, kre­a­tiv­nost i da, na­rav­no, ne bu­du opa­sni za klin­ce. Za­to iz­be­ga­vaj­te igrač­ke sa sit­nim pla­stič­nim de­lo­vi­ma, ko­je u ne­pa­žnji mo­gu da sta­ve u usta i pro­gu­ta­ju.

 

Expand player
Pogledajte više