SAVRŠEN RECEPT ZA BRZI RUČAK Đuveč sa pečurkama, jednostavno i zdravo jelo, spremno za 40 minuta
Foto: Youtube/Printscreen

Potrebno je:

500 g svežih šampinjona,

150 g mariniranih pečuraka,

2 glavice crvenog luka,

2 čena belog luka,

1 veća paprika babura,

1 veći paradajz,

130 g pirinča,

2 kašike margarina,

1 kašika seckanog peršuna,

1 kašičica mlevene paprike,

mešavina začina, so, biber,

ulje.

PRIPREMA:

Šampinjone operite, ili još bolje dobro obrišite (tako imaju bolji ukus) i isecite na četvrtine, papriku i paradajz očistite i isecite na kockice, a crveni i beli luk iseckajte što sitnije. Pirinač napola obarite u slanoj vodi pa ga ocedite od suvišne tečnosti i isperite malo mlakom ili hladnom vodom da se ne bi lepio. Na malo ulja propržite crveni i beli luk, dodajte papriku, šampinjone i kratko propržite. Potom dodajte polubareni pirinač i paradajz pa dinstajte uz povremeno dolivanje vode. Kada pirinač omekša, dodajte mlevenu papriku, seckani peršun i začine po ukusu. Na kraju dodajte margarin i polako promešajte.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading