Ukus će vas oduševiti: Lazanje sa domaćim korama (RECEPT)
Sigurno će vam se svideti
Sastojci
Testo:
- 5 jaja
- 500 g brašna
- 1 prstohvat soli
Nadev:
- 700 g mešanog mlevenog mesa
- 2 glavice crnog luka
- po ukusu so
- po ukusu suvi biljni začin
- po ukusu mleveni crni biber
- 2 kašike paradajz pirea
Bešamel:
- 150 g putera
- 2 kašike brašna
- 500 ml pavlake za kuvanje
I još....
- 200 ml kečapa
- 400 g sremskog kačkavalja
Priprema
U posejano brašno umešamo so napravimo udubljenje u sredini dodamo jaja i zamesimo testo čvrste strukture. Sečemo na komade pobrašnjavino i postepeno ga raztanjujemo na mašini za testo ili oklagijom.
U šerpu stavimo vodu da provri uz dodatak malo soli i ulja, u ključavu vodu spuštamo testo da se blago skuva 1-2 kuvanja.
Vadimo u cediljku da se ocedi.
Vruće redjamo u podmazanu tepsiju.
Bešamel: Otopimo maslac dodamo brašno mešajuči da se sjedini zatim nalijemo pavlaku za kuvanje i na tihoj vatri uz mešanje kuvamo dok se zgusne da ne provri Nadev sa mesom. U meso dodamo sitno seckani luk začine i paradajz pire na tihoj vatri blago prodinstano. Prvi sloj testa prvo premažemo bešamel om zatim razporedimo deo nadeva sa mesom.
Prošaramo kečapom i narendamo deo kačkavalja.
Postupak ponavljamo red testa bešamel, a nadev sa mesom, kečap kačkavalj sve dok utrošimo namernice. Završavamo sa nadevima.
Pečemo u unapred zagrejanoj rerni na 180C oko 20 minuta da porumeni.