Ukus će vas oduševiti: Lazanje sa domaćim korama (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sastojci
Testo:

  • 5 jaja
  • 500 g brašna
  • 1 prstohvat soli

Nadev:

  • 700 g mešanog mlevenog mesa
  • 2 glavice crnog luka
  • po ukusu so
  • po ukusu suvi biljni začin
  • po ukusu mleveni crni biber
  • 2 kašike paradajz pirea

Bešamel:

  • 150 g putera
  • 2 kašike brašna
  • 500 ml pavlake za kuvanje

I još....

  • 200 ml kečapa
  • 400 g sremskog kačkavalja

Priprema

U posejano brašno umešamo so napravimo udubljenje u sredini dodamo jaja i zamesimo testo čvrste strukture. Sečemo na komade pobrašnjavino i postepeno ga raztanjujemo na mašini za testo ili oklagijom.

U šerpu stavimo vodu da provri uz dodatak malo soli i ulja, u ključavu vodu spuštamo testo da se blago skuva 1-2 kuvanja.

Vadimo u cediljku da se ocedi.

Vruće redjamo u podmazanu tepsiju.

Bešamel: Otopimo maslac dodamo brašno mešajuči da se sjedini zatim nalijemo pavlaku za kuvanje i na tihoj vatri uz mešanje kuvamo dok se zgusne da ne provri Nadev sa mesom. U meso dodamo sitno seckani luk začine i paradajz pire na tihoj vatri blago prodinstano. Prvi sloj testa prvo premažemo bešamel om zatim razporedimo deo nadeva sa mesom.

Prošaramo kečapom i narendamo deo kačkavalja.

Postupak ponavljamo red testa bešamel, a nadev sa mesom, kečap kačkavalj sve dok utrošimo namernice. Završavamo sa nadevima.

Pečemo u unapred zagrejanoj rerni na 180C oko 20 minuta da porumeni.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading