BRZA KAPUĆINO TORTA Jednostavno se sprema, a ukus je fenomenalan

Kurir stil/Alo | Žena 31.12.2021 10:33

Spremite brzu kapućino tortu i oduševite vaše goste za praznike. Ova torta se tako jednostavno sprema, da nema šanse da vam ne uspe

Foto: Printscreen

Kapućino torta je svečana, ukusna i jednostavna za pripremu ,a izgleda veličanstveno i nećete utrošiti mnogo vremena i truda oko nje!

Ovu verziju kapućino torte, sa orasima i krem sirom,mogu da spreme i potpuni početnici u kuhinji.Brzi recept uspeva svima, iz prve!

4 jaja
70 grama oraha
200 mililitara jake instant kafe (stavite dve pune kašike u vodu)
400 grama krem sira
200 mililitara pavlake za šlag
2 kašike šećera
Kakao prah
Kafa u zrnu

Priprema:


Zagrejte rernu na 180, umutite penasto maslac i šećer. Dodajte odmah brašno, prašak za pecivo i jaja, ne morate jedno po jedno.Mutite mikserom, pa spatulom umešajte seckane orahe.Pecite u podmazanom kalupu oko 25-30 minuta.

Kada se kora ohladi, presecite je i pažljivo, kašikom, prelivajte kafom dok ne potrošite svu tečnost.

Umutite šlag sa šećerom, i pomešajte ga sa krem sirom, pa dodajte kašiku kakao praha da biste dobili čokoladnu krem smesu.Krem podelite na tri dela, i jedan deo iskoristite da namažete donju koru.Pokrijte gornjom pa mažite ostatkom krema celu površinu torte.Pospite kakao prahom.Ostatak krema iskoristite da ukrasite, napravite ružice i na vrh im stavite po zrno kafe.

Ako volite sladoled, postoji i ledena verzija kapućino torte!

Expand player
Pogledajte više