Nezaboravan ukus: Krompir sa kurkumom i karijem (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sastojci
Potrebno je:

  • 1,5-2 kg krompira
  • 2 kašike kukuruznog brašna
  • 2 kašike kukuruznog griza (palente)
  • 1 kašika suvog biljnog začina
  • 1 kašika slatke mlevene paprike
  • po želji pikant začin
  • malo soli
  • 1-1,5 kašičica kurkume
  • 1-1,5 kašičice karija
  • malo origana
  • 2 kašike maslaca

Priprema

Količinu krompira prilagodite svojim potrebama. Operite ga, oljuštite i obrišite suvom krpom. Narežite ga na "brodove", četvrtine po dužini.

Stavite krompir u dublju činiju, dodajte sve začine i promešajte tako da se začini zalepe za komade krompira.

U tepsiju stavite papir za pečenje i namažite ga maslacem. Stavite tepsiju sa maslacem u rernu na 200 stepeni, da se zagreje i maslac otopi. Na otopljenu masnoću rasporediti krompir i staviti da se peče.

Tek kad se krompir odozgo "osuši" (posle oko 30 minuta) izvaditi ga iz rerne i promešati da se sav pomasti. Vratiti ga na još 20-30 minuta, dok ne bude skroz pečen.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading