Nezaboravan ukus: Krompir sa kurkumom i karijem (RECEPT)
Sastojci
Potrebno je:
- 1,5-2 kg krompira
- 2 kašike kukuruznog brašna
- 2 kašike kukuruznog griza (palente)
- 1 kašika suvog biljnog začina
- 1 kašika slatke mlevene paprike
- po želji pikant začin
- malo soli
- 1-1,5 kašičica kurkume
- 1-1,5 kašičice karija
- malo origana
- 2 kašike maslaca
Priprema
Količinu krompira prilagodite svojim potrebama. Operite ga, oljuštite i obrišite suvom krpom. Narežite ga na "brodove", četvrtine po dužini.
Stavite krompir u dublju činiju, dodajte sve začine i promešajte tako da se začini zalepe za komade krompira.
U tepsiju stavite papir za pečenje i namažite ga maslacem. Stavite tepsiju sa maslacem u rernu na 200 stepeni, da se zagreje i maslac otopi. Na otopljenu masnoću rasporediti krompir i staviti da se peče.
Tek kad se krompir odozgo "osuši" (posle oko 30 minuta) izvaditi ga iz rerne i promešati da se sav pomasti. Vratiti ga na još 20-30 minuta, dok ne bude skroz pečen.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)