SPECIJALITET ZA KOJOM JE POLUDEO SVET Neka se na vašoj trpezi nađe domaćinska pita sa sirom i krompirom
Recept o kojem će se pričati danima
Potrebno je:
Za testo:
140 g brašna
1 kašičica soli
90 ml mleka
10 g maslaca
Za fil:
2 srednja krompira
2 kašike majoneza
300 g tvrdog sira
Priprema:
Pomešajte sve sastojke za testo i umesite. Pokrijte providnom folijom i stavite u frižider na sat vremena. Skuvajte krompir, pa ga zgnječite da dobijete pire. Pomešajte sa majonezom. Testo razvućite na tanak krug.
Na sredinu stavite rendani kačkavalj, pa preko i pire i ostatak kačkavalj ( od te smese treba da napravite poluloptu). Zatvorite ostatkom testa i pritisnite malo prstima. Zatim rukama malo spljoštite, a onda i oklagijom. Nauljite tiganj, pa stavite pitu. Pecite na niskoj temperaturi.