DA LI JESTI RUSKU SALATU I "TREĆI DAN"? Jedna greška joj skraćuje rok
Ruska salata je kraljica svake praznične trpeze, jer je laka za pripremu, zasitna a sastojci nisu skupi. Ali svi znamo kako je kada već "treći dan" jedemo rusku salatu uz neko meso, ili na parčetu hleba… Najčešće napravimo previše, pa imamo rusku salatu u frižideru danima.
Morate biti oprezni jer ova salata ima relativno kratak rok trajanja. Zbog majoneza, kuvanog krompira i mesa koje ste iskoristili – neko je pravi sa šunkom, neko sa piletinom a postoji i posna ruska salata – postoji šansa da se pokvari.
Koliko dugo sme da stoji ruska salata?
Najpre, nemojte da ostane napolju nakon što su se svi poslužili, uvek je vratite u frižider. Mnogi prave grešku i posudu s ruskom pokrivaju samo folijom, što znači da mikroorganizmi sa drugih namirnica u frižideru mogu da uđu u tu posudu, prenosi Mondo.rs.
Ruska salata uvek bi trebalo da stoji u frižideru u posudi koja se dobro zatvara, tako da vazduh i mikroorganizmi ne mogu da uđu. Negde ćete pročitati da je rok trajanja pet dana, ali mi vam savetujemo da je čuvate na temperaturi oko 4 stepena Celzijusa i pojedete u roku od tri dana, da biste bili sasvim bezbedni.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (1)
Бранко Стеванович
06.01.2022 00:06
Rusi ne mesaju sve sastojke, nego samo onoliko koliko se pojede za taj put a drugi sastojci odvojeno se cuvaju u frizideru i na sledeci dan se uzme samo koliko treba za taj dan i izmesa. Tako se sporije kvari, nego kada je sve izmesano.