Tope se u ustima: Mekani mafini sa lanom i čija semenkama
Recept koji će vas oduševiti
Sastojci
Potrebno je:
- 2 jajeta
- 200 ml jogurta
- 60 ml ulja
- 1 kašičica soli
- 20 g mlevenog lana
- 20 g mlevenih čija semenki
- 100 g sira
- 70 g običnog brašna
- 50 g žutog kukuruznog brašna
- 1/2 kesice praška za pecivo
- po želji semenke suncokreta za posipanje
- malo kečpa
Priprema
Žicom za mućenje umutiti jaja. Dodati jogurt i ulje. Izmešati.
Dodati mleveni lan i mlevene čija semenke. Postepeno dodavati brašna izmešana sa praškom za pecivo i mutiti.
Na kraju dodati sir. Špatulom izmešati.
Kalup za mafine obložiti papirnim korpicama za pečenje. Sipati smesu, odozgo posuti kečap i semenke suncokreta.
Kalup za mafine obložiti papirnim korpicama za pečenje. Sipati smesu, odozgo posuti kečap i semenke suncokreta.